2018. MÁRCIUS 29.


DEBRECEN, Centrum Rendezvényterem


Kóstolj bele egy igazi marhaságba.

A magyar szürkemarha valódi hungarikum, gyere és kóstold meg.


A program célja


A rendezvény alapvető célja, hogy megismertesse a helyi lakosságot egy olyan egyedülálló és helyi termékkel, ami amellett, hogy bio húsforrás, magas vas – és vitamintartalma miatt kifejezetten jótékony hatást gyakorol az egészségre.

A ridegtartásnak köszönhetően az állatok nemcsak füvet, hanem olyan gyógy- és fűszernövényeket (pl. kakukkfüvet, kamillát, rozmaringot, mentát, stb) is fogyasztanak, amelyek egészségesek és amelyeket konyhánkban is rendszeresen használunk. Ezek mind a zsírokban raktározódnak el, majd főzéskor-sütéskor felszabadulnak.

Ennek köszönheti a szürkemarhahús különleges, vegetális ízét. Korábban a magyar szürke húsával csak elvétve lehetett találkozni az éttermek kínálatában. Manapság egyre több helyen bukkan fel, de még mindig nem elterjedt termék. Kiemelt célunk, hogy minél szélesebb körben megismertethessük ennek az egyedülálló ízvilágú húsnak az előnyeit és a konyhatechnológiai, slow food lehetőségeit.  


A rendezvény keretében az érdeklődők ingyenesen megkóstolhatják a szürke marhahúsból készült ételeket, illetve kiállítás keretében megismerkednek a fajta egyedi jellemzőivel és tartási körülményeivel.
A program teljes ideje alatt gasztro- és tenyésztői oldalról szakértők vezetésével jutnak minden a témával kapcsolatos információkhoz a résztvevők.

Az ingyenes kóstolás a rendezvény kulcstevékenysége, az ízek okozta maradandó élmény erősít rá a leghatékonyabban a termékre. A marketingnek pedig meghatározó hívószava a „Kóstolás”.

A szakmai anyagot IDE kattintva töltheti le